Excite

Thuisstudie België: thuis studeren op eigen tempo

Met een thuisstudie in België kun je alle studierichtingen uit, van korte cursussen tot een volledige masteropleiding. Thuis studeren is van alle leeftijden en alle studieniveaus. Om ontgoochelingen te vermijden, dien je je vooraf goed te informeren. Thuis studeren is immers geen lachertje; ook dit vraagt inspanningen.

Studeren op eigen tempo

Het volgen van een thuiscursus kan zowel vanuit beroepsoogpunt als op het vlak van je lievelingshobby. Thuis studeren is gemakkelijk combineerbaar met beroepsactiviteiten en veel voordeliger dan studeren in klasverband. Thuis studeren kan bovendien in je eigen tempo. Kies je een thuisstudie die bij onze beroepsactiviteit aansluit, dan is de kans groot dat je werkgever een deel van de studiekosten zal terug betalen.

Thuis studeren vraagt zelfdiscipline

Bedenk dat studeren in klasverband extra stimuleert. Thuisstudie vraagt een grote dosis zelfdiscipline. Je bent dan immers zowel student als mentor en motivator. Bij een eventuele leerachterstand, is die met thuis studeren veel moeilijker goed te maken. Contact met leraar en medestudenten werkt prettiger.

Thuisstudie in België zaak van enkele grote spelers

Thuis studeren is in België een zaak van enkele grote aanbieders:

  • Managementschool CVA: Dit is de grootste aanbieder van thuis studeren in België en telt jaarlijks ruim 5000 leerlingen. Bovendien is de school erkend door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, dat een deel van de kosten vergoed via opleidingscheques.
  • NHA: NHA is al 75 jaar actief in Belgie als aanbieder van korte cursussen van zorg en onderwijs tot hobby en vrije tijd. De NHA levert officieel erkende diploma's af.
  • NTI: NTI organiseert al 65 jaar afstandsonderwijs met een keuze uit 400 thuisstudies, van korte cursussen tot een complete mastersopleiding. De uitgereikte diploma's zijn officieel erkend.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021