Excite

Het volgen van thuisstudies

Er zijn veel thuis studies. Voor je een studie gaat volgen, is het belangrijk om te weten wat je wilt en of zo'n studie iets voor je is.

Waarom een thuisstudie?

Een thuisstudie is handig om bijvoorbeeld naast je baan te volgen. Je wilt wel leren, maar je hebt geen tijd om nog 5 dagen per week naar school te gaan. Bij een thuisstudie kun je dit allemaal op je eigen tempo doen en besluiten wanneer je iets doet. Je hebt voor een thuisstudie wel discipline en doorzettingsvermogen nodig. Er is geen docent die je aanmaant aan het werk te gaan.

Soort studie

Er zijn heel veel studies. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een korte cursus, maar ook voor een opleiding van 4 jaar op mbo-niveau. Het is belangrijk om je af te vragen:

Wat wil ik met de studie en waarvoor ga ik mijn studie gebruiken?

Je kunt je opleiding bijvoorbeeld gebruiken om je kennis over je werk uit te breiden. Misschien wil je ook wel een switch op werkgebied maken. Of misschien lijkt het je geweldig om vrienden en familie te masseren in je vrije tijd. Kortom: Wat wil je? Wanneer je kiest voor een volwaardige opleiding, kijk dan ook goed of een diploma van dit instituut wel als volwaardig diploma wordt gezien.

Aanbieders

Van thuisstudies heb je een heleboel aanbieders. Sommigen bieden alleen cursussen aan zoals de Schrijvenonline Academie. Zij bieden verschillende soorten schrijfcursussen aan. Denk bijvoorbeeld aan een cursus om je schrijftalent te ontdekken.

Je hebt ook aanbieders die hele opleidingen aanbieden op een bepaald niveau. Daarbij kun je denken aan vmbo of havo voor volwassenen, maar ook een mbo- of hbo-opleiding.

Bekende aanbieders op dit gebied zijn het NTI en het LOI. Die staan ook goed aangeschreven. Soms krijg je bij het bestellen van een cursus een cadeautje zoals een mp3-speler.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021