Excite

Taalcursus Frans: maak jezelf verstaanbaar

Als je Engels spreekt, kun je jezelf in de meeste landen goed verstaanbaar maken. Zeker als het gaat om Europese landen. Frankrijk is daar echter een uitzondering op; veel Fransen kunnen en willen geen Engels spreken. Natuurlijk kun je dan steeds maar weer tegen die taalbarrière op blijven lopen, of je kunt gewoon eens een taalcursus Frans gaan volgen. Dan kun jij je straks in Frankrijk prima verstaanbaar maken én heb je ook nog gewerkt aan je eigen ontwikkeling.

Frans is best een lastige taal, maar het is ook een heel mooie taal. Bovendien zijn er wereldwijd ongeveer 110 miljoen mensen die het Frans als moedertaal hebben. Het is dus echt een taal die je met veel meer mensen in contact kan brengen, als je deze tenminste goed spreekt.

Natuurlijk kent het Frans een aantal varianten; er wordt in Frankrijk, Canada en delen van Afrika veel Frans gesproken en al die gebieden hebben hun eigen dialect. Toch betekent een algemene kennis van de Franse taal dat je jezelf op al deze plekken goed verstaanbaar kunt maken. Dit scheelt ontzettend, want men spreekt hier ook lang niet altijd Engels.

Een taalcursus Frans volgen kan op verschillende manieren; klassikaal, via een opleiding, of thuis, via een opleidingsinstituut. Dat laatste vraagt wel wat van je zelfdiscipline, maar als je daar helemaal geen moeite mee hebt, is het vaak wel de meest flexibele en de meest voordelige oplossing. Dat is natuurlijk ook wat waard.

Afbeelding: Flickr account TheAlieness GiselaGiardino

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021