Excite

Taalcursus Engels: pure noodzaak

Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om nog goed te functioneren zonder een goed begrip van de Engelse taal. Op scholen worden veel lessen in het Engels gegeven, veel boeken zijn alleen in het Engels verkrijgbaar en ook op internet gaat veel in het Engels. Voor wie de taal nog niet zo goed machtig is, is een taalcursus Engels dan ook een verstandig idee. Denk niet dat dit je heel veel tijd en geld moet kosten, want dat is niet nodig.

Je kunt een taalcursus Engels natuurlijk volgen bij één van de vele opleidingsinstituten. Dit kan echter best lastig zijn, want die opleidingen zijn gebaseerd op zelfstudie. Sommige mensen leren juist sneller als ze echt les hebben. Voor hen zijn er weer tal van andere mogelijkheden. Zo heeft elke gemeente wel een organisatie die regelmatig cursussen organiseert. Een cursus Engels zit daar regelmatig bij.

Ook het volgen van een taalcursus Engels aan een open of vrije universiteit kan een goed idee zijn. Hier betaal je vaak ongeveer tien euro per les voor en de lessen worden eens per week gegeven. Je werkt dan met een hele groep, wat natuurlijk motiveert om je best te doen. Bovendien krijg je na afloop een certificaat, waarmee je kunt laten zien wat je hebt gepresteerd. Bovendien ben je dan het Engels in ieder geval op basisniveau machtig. Wil je verder gaan, dan kan dat ook; er worden vaak aansluitend cursussen gegeven op een iets hoger niveau.

Afbeelding: Flickr account garryknight

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021