Excite

Stagiaire wordt directeur Villa Mondriaan

Iedereen weet dat van een goede stage soms een leuke baan komt. Maar de 24-jarige Anne Kremers had waarschijnlijk niet v oor mogelijk gehouden dat ze na haar stage bij het Villa Mondriaan mag aanblijven als directeur van het museum in Winterswijk.

Studente kunstgeschiedenis

Anne Kremers volgt vertrekkend directeur Wim van Krimpen op als directeur van Villa Mondriaan. De studente kunstgeschiedenis uit Leiden was deze zomer al junior-directeur van het museum. De raad van toezicht was zo tevreden over de 24-jarige, dat ze haar per 15 september als nieuwe directeur zullen benoemen. “'Haar vermogen tot samenwerking op alle niveaus was doorslaggevend,” aldus de raad.

Samenwerking Wim van Krimpen

Via persbureau ANP laat de stagiaire onder meer op NUzakelijk weten dat ze er niet direct alleen voor zal staan. “Ik was meteen enthousiast toen ik de gelegenheid kreeg om als stagiaire mijn steentje aan het museum bij te dragen. De samenwerking met Wim van Krimpen liep meteen erg goed. Ik kan ook bij hem terecht als ik ergens niet uitkom, hij blijft adviseur.”

Openingstijden Villa Mondriaan

De nieuwe directeur brengt een voordeel met zich mee. De openingstijden van Villa Mondriaan worden uitgebreid. Het museum zal ook in de wintermaanden open zijn én bezoekers kunnen in de weekenden terecht. Aanvankelijk was het plan om het museum, dat ondergebracht is in het huis waar de schilder Piet Mondriaan is opgegroeid, alleen vier maanden in de zomer open te stellen voor publiek.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021