Excite

Stagiair overleden na overwerken

Een 21-jarige Duitse stagiair van de Amerikaanse bank Merrill Lynch is overleden na drie nachten overwerken. De student, Moritz Erhardt liep een zomerstage in de London City: het economische hart van de wereldstad. De directe aanleiding van de dood van Erhardt is vermoedelijk een epileptische aanval geweest tijdens het douchen.

All-nighter

Mortiz Erhardt werd dood gevonden in een studentenhuis in Oost-Londen, waar tijdens de zomer een aantal stagiairs worden gehuisvest. Volgens vrienden van de Duitse student, haalde hij de afgelopen twee weken zeker acht keer een nacht door. Een ‘all-nighter’ heet dat. De stagiairs gebruiken die lange werkdagen om indruk te maken op het management van de financiële instituten.

Werkdruk investeringsbanken

De onverwachte dood van Moritz zet veel mensen aan het denken over de werkdruk van stagiairs bij de investeringsbanken in Londen. Waarom zouden de vaak laagbetaalde krachten tot middenin de nacht moeten doorweken? En niet alleen stagiairs zijn slachtoffer van de enorme werkdruk. Ook jonge bankiers in een junior functie maken vaak werkweken van 80 tot 100 uur. Daarnaast moeten ze bereid zijn om 24 uur per dag beschikbaar te zijn om te werken: door de week én in het weekend.

Familie Mortiz Erhardt

Aan die discussie heeft de familie van Moritz Erhardt helaas niets. Bank of America Merrill Lynch liet wel via een verklaring weten dat Erhardt populair was en enorm ijverig. Een woordvoerder van de bank zei dat hem een veelbelovende toekomst te wachten stond.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021