Excite

Schriftelijke opleiders vooral positief in het kader van jouw hobby

Het kiezen van de meest geschikte aanbieder van thuisonderwijs is niet zo eenvoudig, de keuze groot. Met thuisonderwijs studeren we op eigen tempo, maar wat is zo'n thuiscursus echt waard?

Schriftelijke opleiders voor jong en oud

Schriftelijke opleiders zijn geschikt voor een grote doelgroep. Thuis studeren is niet leeftijdsgebonden. Thuisonderwijs is er in alle studierichtingen, zowel voor jong als oud. De bekendste aanbieders van thuisonderwijs in Nederland zijn de Loi, het NTI en NHA. Dit trio biedt ons een uitgebreide waaier aan thuiscursussen.

Zonder zelfdiscipline kom je er niet

Thuis studeren kost geld. Wie wil slagen, moet ook hier gemotiveerd zijn en over een gezonde dosis zelfdiscipline beschikken. Zo niet, is thuis studeren weggegooid geld. Velen geven er na enkele weken of maanden de brui aan. Dan is thuis studeren uiteraard een dure grap. We blijven meestal immers verplicht de thuiscursus geheel of zeker gedeeltelijk te betalen. Je bent dan heel wat geld kwijt, voor niets.

Extra betalen om aan examen mee te doen

Het contact met de schriftelijke opleiders verloopt schriftelijk of via e- mail, en dat gaat niet altijd even vlot. Hou er rekening mee dat verschillende schriftelijke opleiders, naast lesgeld, een flink bedrag aan examengeld vragen. Check dit na vooraleer jouw keuze te maken.

Welke waarde heeft diploma schriftelijke opleiders?

Thuis studeren is vooral nuttig in het kader van jouw hobby. Denk echter niet dat werkgevers je plots met open armen zullen ontvangen omdat je hen een diploma van de Loi, NTI of NHA kan voorleggen. Werkgevers en interimkantoren houden er zelfs geen rekening mee. Wil je toch een erkend diploma, ga dan voluit voor een MBO of HBO opleiding.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020