Excite

Salarissen in Nederland stijgen minder hard

  • © Getty Images
De salarissen in Nederland stijgen in 2015 minder hard dan eerder. Komend jaar kunnen de meeste Nederlanders een salarisstijging tegemoet zien van zo'n 2,3 procent. Het Europese gemiddelde ligt op 3,1 procent. Dit blijkt uit gegevens van organisatieadviesbureau Hay Group, die verkregen werden naar aanleiding van het jaarlijkse wereldwijde beloningsonderzoek.

Als gekeken wordt naar de buurlanden, scoort Nederland gemiddeld. België en Frankrijk verwachten allebei een loonstijging van 2 procent. Duitsland verwacht ongeveer 2,8 procent bij het salaris op te kunnen tellen. In 2014 lag de loonstijging nog ongeveer op 2,5 procent. Ook in de jaren daarvoor was de stijging steeds hoger dan de 2,3 procent van komend jaar.

In Turkije stijgt het salaris het hardst als gekeken wordt naar de landen binnen Europa. Daar is de verwachte stijging maar liefst 9 procent. Als echter gekeken wordt naar de inflatie, dan valt die salarisstijging bijna helemaal weer weg.

Wereldwijd gaan salarissen ongeveer 5,4 procent omhoog. In Zuid-Amerika gaat het hard, maar daar is ook de inflatie erg hoog. In opkomende markten als Brazilië en Rusland stagneren de salarissen juist weer.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021