Excite

Reisleider worden: vind een vacature en je bent vertrokken!

Wil jij reisleider worden? Daar heb je lang niet altijd een diploma voor nodig. Wanneer je bijvoorbeeld al veel reiservaring hebt en weet hoe je met mensen om moet gaan, dan kan dat in sommige gevallen al voldoende zijn. Soms zijn reisorganisaties ook op zoek reisleiders die bekend zijn in een bepaald land, of die er zelfs wonen. Je kunt vacatures voor reisleider doorgaans vinden op sites van reisorganisaties zoals Djoser, Fox, Koning Aap en Shoestring.

Wat wordt er van een reisleider verwacht?

Een reisleider is iemand die de reizigers uitleg geeft bij de verschillende bezienswaardigheden en hen interessante weetjes vertelt. De functie beperkt zich echter niet enkel tot het inhoudelijke van de job, maar strekt zich ook uit tot het begeleiden van de reizigers. Als iemand een probleem heeft, dan kunnen ze bij de reisleider terecht. Dit kan bijvoorbeeld gaan om verloren spullen, uitleg over bepaalde zaken of andere begeleiding die nodig is. Een reisleider moet dus goed weten hoe om te gaan met mensen. Ook moet een reisleider verschillende talen kunnen spreken. De talen die het meest worden gevraagd zijn Engels, Spaans, Frans en Duits. Toch zijn ook andere talen vaak van harte welkom.

Geen ervaring?

Heb je geen ervaring als reisleider? Dat betekent niet meteen dat je geen kans maakt om een reisleider vacature in te vullen. In sommige opzichten kan het wel beter zijn om je alvast voor te bereiden: doe een taalcursus en zorg dat je eerder met groepen hebt gewerkt, bijvoorbeeld op een camping of jeugdbeweging. Eens je werkzaam bent als reisleider, krijgen de reizigers doorgaans een enquête over de reisleider. Hiermee wordt getest of je als reisleider aan de eisen voldoet en of er in de toekomst nog zal worden samengewerkt of niet.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021