Excite

Referenties bij je sollicitatie: een absolute must

Het vinden van een goede baan kan een frustrerende taak zijn. Je moet aan alles denken, de juiste brief, de juiste lijst met werkervaring op je cv en een goed online profiel. Wat een extra dimensie geeft aan je sollicitatie zijn goede referenties. Je sollicitatie kan dan niet meer mis gaan!

De juiste referenties kunnen helpen

In tijden waarin het werkaanbod lager is dan het aantal werkzoekenden is het belangrijk dat je jezelf onderscheid ten opzichte van de concurrentie. Dat houdt in dat je een stukje PR moet doen rondom je eigen persoon. Laat zien dat jij talenten hebt die je toekomstige baas niet kan missen. Referenties bij je sollicitatie zijn daarbij onmisbaar geworden.

Wat zijn goede referenties?

De beste referenties komen natuurlijk van eerdere werkgevers. Zij weten precies hoe waardevol jij bent als werknemer. Bovendien kennen ze jouw kracht op de werkvloer en jouw positieve punten. Als je op sollicitatiegesprek wordt uitgenodigd kan een oude werkgever jouw kwaliteiten ondersteunen.

Heb je alleen een baantje gehad naast je studie? Een referentie van de lokale kroegbaas is wellicht niet wat je zoekt. Denk dan aan een referentie van je scriptiebegeleider of een loopbaanadviseur of studieadviseur. Ga na wat jij als werkgever waardevol zou vinden en maak er werk van.

Waar plaats je referenties?

In de cv kun je makkelijk referenties toevoegen aan je eerdere werkervaring. Houd het dan beperkt tot de contactinformatie van je referent. In nieuwe, online toepassingen is het ook mogelijk referenties zelf te plaatsen. Denk aan een profiel op LinkedIn. Je kunt dan de referentie en de referent rechtstreeks koppelen aan je online profiel.

Vegroot je kansen op de arbeidsmarkt

Referenties horen bij een sollicitatie. Als je serieus je kansen wil vergroten op de arbeidsmarkt kom je niet om referenties heen. Bedenk waar jouw toekomstige werkgever naar op zoek is en bepaal je strategie. Zorg dat je de juiste referenten vraagt en promoot op die manier je eigen kennis en vaardigheden. Een passende baan ligt voor iedereen binnen handbereik!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021