Excite

Privélessen Engels volgen

Privélessen Engels: waarom?

De Engelse taal is een pure noodzaak in onze wereld. Inmiddels is het alweer een halve eeuw geleden dat Philips besloot om als voertaal binnen het bedrijf het Engels in te voeren. De buitenwereld begreep er helemaal niets van. Hoe kon een Nederlandstalig bedrijf dit besluit nemen? Deze beslissing was echter pure noodzaak. Als internationaal bedrijf moest het wel wilde men de communicatie over de grenzen heen 'verstaanbaar' houden.

Nu is het Engels niet de moeilijkste taal ter wereld. Het onder de knie krijgen vereist geen uitzonderlijke talenten. Bovendien krijgt iedereen in Nederland en België deze taal op de studiebanken voor zijn of haar kiezen. In België is het Engels een verplichte taal in het middelbaar onderwijs.

Maar kom je in het bedrijfsleven dan kan het zijn dat jouw kennis te kort schiet. Met name de technische termen liggen niet altijd voor de hand. Privé lessen nemen is dan een voor de hand liggende oplossing. In het kader van de door de overheid verplichte opleidingen en bijscholing van het personeel bieden bedrijven taalopleidingen aan aan hun personeel. Ze zijn zelfs bereid om daar veel geld voor neer te tellen. Dit soort opleidingen kosten een aardige euro.

Wil je zelf privé lessen nemen, hetzij voor jezelf, hetzij voor de kids, dan kijk je best eens in de krant. Daar staan altijd wel aanbiedingen in van mensen die Engelse bijlessen willen geven, zelfs bij jou thuis. Dit zijn dan meestal leerkrachten Engels die met pensioen zijn of vertalers die geen werk kunnen vinden en nog wat vrije tijd over hebben.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020