Excite

Werk bij de politie en volg de opleiding van jouw niveau

Over het werk bij de politie en de opleiding is veel informatie te vinden. Bijvoorbeeld op de website kombijdepolitie.nl of politieopleiding.net. Hieronder staan in het kort de vier opleidingen beschreven.

De assistent politiemedewerker

De opleiding voor assistent politiemedewerker duurt 1,5 jaar. Het is een MBO-opleiding van niveau 2. Tijdens deze opleiding wordt theorie en praktijk gecombineerd. Zo kan je al snel wat je leert toepassen tijdens 'het echte werk'. Als assistent politiemedewerker werk je midden in de maatschappij, maar draag je nog geen wapen. Met een diploma voor assistent politiemedewerker kan je aan de slag als surveillant. Dit kan zijn bij verkeerscontroles, grote evenementen en gewoon op straat.

De politiemedewerker

Deze opleiding voor deze functie is op MBO-niveau 3. De werkzaamheden zijn uitgebreider. De opleiding duurt 3 tot 4 jaar. De verdeling theorie-praktijk is 40-60. Als politiemedewerker heb je veel contact met mensen. Daarom zijn goede sociale vaardigheden vereist. Je werkt op straat. Bij 112-meldingen word jij ingezet om naar plaats delict te gaan. Daarnaast zijn er ook bureauwerkzaamheden als processen-verbaal opmaken. De politiemedewerker draagt een uniform en een wapen.

De allround politiemedewerker

Deze politiefunctie wordt ook wel de 'hoofdagent' genoemd. Je hebt de leiding over een groep mensen en zorgt ervoor dat de juiste mensen naar het plaats delict gestuurd worden. De MBO-opleiding allround politiemedewerker niveau 4 duurt 4 jaar. De verhouding theorie-praktijk is 50-50. Als allround politiemedewerker werk je in de praktijk, maar ben je ook belangrijk voor advies, signalering en mee denken over werkzaamheden.

De politiekundige

Dit is een opleiding op HBO-niveau. De opleiding duurt vier jaar, maar is ook eventueel korter mogelijk. Ook tijdens deze opleiding wordt theorie en praktijk gecombineerd. Je wordt voorbereid op het leidinggeven over politiemedewerkers, nadenken over orde en veiligheid samen met verschillende partijen als gemeente en brandweer en je werkt op straat. Een veelzijdige opleiding waarin je klaargestoomd wordt als schakel tussen verschillende partijen en de politie. Voor deze opleiding en functie zijn goede sociale vaardigheden een vereiste. Je moet met alle culturen van de maatschappij kunnen omgaan.

De politie opleiding biedt mogelijkheden voor iedereen. Op straat of leiding geven. Alles leer je tijdens de politieopleiding.


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021