Excite

Pilates opleiding: een uitgebreide opleiding geschikt voor alle sportliefhebbers

Een pilates opleiding is voor iedereen te volgen die affiniteit met sport, fitness en contact met mensen heeft. De pilates opleiding is ook geschikt voor fysiotherapeuten en andere sportinstructeurs. Tijdens de pilates opleiding krijg je nieuwe inzichten op het gebied van onder andere lichaam en geest, spieroefeningen en bewegingsleer. Het volgen van een pilates opleiding kan tot aanvullende oefeningen leiden in jouw gewoonlijke groepslessen.

Voor wie

Pilates is een sport die toegankelijk is voor iedereen. Wat pilates onderscheidt is de wetenschappelijke basis die gelegd is door de pionier Joseph Pilates. Volg een pilates opleidingen om nieuwe inzichten op te doen op het gebied van fitness, sport en bewegen. De opleiding is voor iedereen toegankelijk die zich meer wil verdiepen in de bewegingsleer volgens de pilates principes.

Ervaring

Enige ervaring in het lesgeven is wel aanbevolen om de pilates opleiding te volgen, maar in principe niet noodzakelijk. De pilates opleiding heeft een breed aanbod in lessen voor een toekomstig pilates docent. Gedurende de pilates opleiding volg je lessen in verbale en non-verbale instructie. Daarnaast krijg je ook les in anatomie en fysiologie. Bij sommige opleidingen is het tevens mogelijk stage te lopen om je kennis over pilates en het menselijk lichaam in de praktijk te brengen.

Duur

Het is mogelijk de pilates opleiding te volgen die bij jou past. Gelukkig is er niet één soort opleiding. De ene opleiding duurt vijf volle dagen, een andere zeven weken. Als je liever een goede uitgebreide basiskennis op wil doen, is het zelfs mogelijk via een vierjarige sportopleiding pilates instructeur te worden. Indien mogelijk volg je de pilates opleiding in etappes. Na een korte basisopleiding van gemiddeld tien dagen ben je bevoegd les te geven. Vervolgens volg je verdiepende cursussen om je kennis over pilates te verbreden.

De uitvoering van pilates lijkt op het eerste gezicht eenvoudig, maar is behoorlijk intensief. Daarnaast is het ook een doeltreffende workout die voor meer evenwicht, lenigheid en stabiliteit zorgt. Dit maakt de pilates opleiding interessanter. Aan de hand van een wetenschappelijk uitgangspunt krijg je meer inzicht in de samenwerking van lichaam en geest. Dit leidt naar een rustgevende maar effectieve workout gegeven door jou voor iedereen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021