Excite

Personeel Blokker is bang voor ontslag

  • © Getty Images
Medewerkers van winkelketen Blokker vrezen voor een ontslagronde. Die zou dan gepaard gaan met een aantal winkelsluitingen. Maandagavond worden alle personeelsleden samengeroepen in hun vestiging. Het management wil dan een 'belangrijke mededeling' doen, maar heeft nog niet aan willen geven waar het precies om gaat.

Niels Suijker, FNV-bestuurder, heeft het vermoeden dat er iets groots op stapel staat. De rayonmanagers van het warenhuis zouden waarschijnlijk al in de loop van de middag op de hoogte worden gesteld. Dinsdag is een gesprek ingepland met de vakbonden. De detailhandel heeft het op het moment erg moeilijk en Blokker is één van de winkels die veel concurrentie heeft gekregen. Waar Blokker het imago heeft duur en ouderwets te zijn, winnen winkels als de Action aan populariteit.

Vrijdag wist de FNV al te melden dat er sprake was van een stille reorganisatie bij Blokker. Het bedrijf zou vaste medewerkers vervangen met tijdelijk personeel. Het is overigens niet zo dat het er met Blokker al even slecht aan toe is als met V&D, dat op de rand van de afgrond staat. Tenminste; daar lijkt het niet op. Vorige maand werd er door Blokker bijvoorbeeld nog een eenzijdige loonsverhoging aangekondigd.

Wel kan een grootschalige reorganisatie gevolgen hebben voor veel van de personeelsleden. In Nederland zijn er meer dan 600 Blokker-filialen waar in totaal bijna 7000 mensen werken. Blokker valt onder de Blokker Holding, waar ook bedrijven als Leen Bakker, Marskramer, Intertoys, Bart Smit en Xenos onder vallen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021