Excite

Spring er tussenuit met een origineel cv

Tegenwoordig wordt het steeds belangrijker om met een origineel cv bij bedrijven aan te kloppen voor een baan. Vooral in economisch krappe tijden moeten sollicitanten noodgedwongen vechten om de schaarse werkplekken. Met een origineel cv val je op tussen al die andere kandidaten die ook op zoek zijn naar werk.

Laat je cv opvallen

In economisch krappe tijden liggen de banen niet altijd voor het oprapen. Hoewel er ieder jaar honderden ambitieuze starters op zoek gaan naar een baan, kan het gebeuren dat het voor hen niet gemakkelijk is om meteen hun droombaan te krijgen. Voor één plek staan tientallen mensen te springen om deze te vervullen. Het is daarom belangrijk dat je ertussen uitspringt. Dit kun je het beste doen met een origineel cv.

Een foutloos cv

Hoewel opmaak ook veel zegt over een persoon is het ten eerste belangrijk om een foutloos cv af te leveren. Iemand die spelfouten in zijn of haar cv maakt, wordt bij voorbaat al afgekeurd. Spelfouten zijn een teken van slordigheid en een bedrijf zit natuurlijk niet te springen om mensen die onnauwkeurig zijn.

De opmaak van je cv

Heb je je cv gecheckt op spelfouten, ga dan eens kijken naar de opmaak. Inspiratie kun je hiervoor opdoen op verschillende carrièrewebsites die allerlei voorbeeld cv's online hebben geplaatst. Wanneer je aandacht besteedt aan de opmaak, zul je sneller opvallen dan iemand die maar een zwart-wit cv inlevert. Je cv is tenslotte je visitekaartje.

Een kwestie van smaak

Hoewel de meeste mensen bang zijn om helemaal uit hun dak te gaan met een cv, kan het wel helpen om op te vallen tussen alle stapels papieren. Over smaak valt te twisten, maar een origineel cv levert je zeker een goede kans op voor een gesprek.

Vind je droombaan

Een opvallend cv moet natuurlijk niet al teveel opvallen, dus zorg ervoor dat je de opmaak aanpast aan het bedrijf waar je solliciteert en ook de functie waarvoor je gaat. Een grafisch ontwerpbedrijf wil natuurlijk een origineel cv zien met veel grafisch design, terwijl advocatenkantoren liever iets strak en zakelijk zien. Op die manier laat jij zien dat je weet waar bedrijven naar op zoek zijn en lever je toch een origineel visitekaartje af.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021