Excite

Organiseer het perfecte personeelsfeest!

Elk bedrijf heeft het eigenlijk wel: een jaarlijks feest waar alle werknemers worden uitgenodigd om elkaar in informele sfeer te ontmoeten. Soms om elkaar beter te leren kennen, en in veel gevallen om elkaar op een andere manier mee te maken. Maar hoe organiseer je een personeelsfeest?

Er zijn een paar dingen die je als richtlijn kunt gebruiken voor het organiseren van een personeelsfeest. Zo zul je naar het budget moeten kijken: medewerkers betalen een eigen bijdrage, en om het voor iedereen toegankelijk te houden zul je moeten proberen de kosten laag te houden. Kijk ook goed naar de reden van het uitje. Is het vooral gericht op teambuilding dan is het niet verstandig te partners ook uit te nodigen. Als het gaat omdat je iets te vieren hebt, is het juist wel wenselijk ze uit te nodigen.

Probeer er voor te zorgen dat mensen zich eerst aanmelden, daarna maak je pas een planning. Het is namelijk immers lastig als je een bus met chauffeur hebt gehuurd en er uiteindelijk maar 10 deelnemers zijn. Als organisator ben je verantwoordelijk voor het feest en ben je ook een luisterend oor voor je collega’s. Zijn er bijvoorbeeld collega’s die in een rolstoel zitten of een dieet volgen dan dien je daar rekening mee te houden.

Indien je een personeelsfeest organiseert voor meer dan 500 personen is het verstandig professionele hulp in te schakelen om alles goed te laten verlopen. Dan weet je zeker dat je zelf ook volop van het feest kunt genieten!

Afbeelding: Flickr account schuey

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021