Excite

Opvallen op je werk: zes tips

Wil je promotie, een betere baan of gewoon opvallen op je werk? Het is soms best lastig om te bepalen hoe ver je kunt gaan in vleierij, zonder jezelf te verliezen. Wij hebben tips verzameld van managers uit binnen- en buitenland, zodat ook jij direct aan de volgende stap in je carrière kunt beginnen.

1. Problemen en oplossingen

Denk in oplossingen en niet in problemen. Breng slecht nieuws alleen als je al een manier hebt bedacht om het op te lossen. Zo laat je zien dat je vooruit denkt en verpak je slecht nieuws als een goed idee van jezelf.

2. Kom uit voor je mening

Spreek mensen aan als ze hun werk beter kunnen doen, ook je leidinggevenden. Benader een kritische opmerking altijd positief, en laat zien dat je meedenkt.

3. Privé is privé

Zo lang roddels en onenigheid je werk niet beïnvloeden heeft het geen zin om je leidinggevende ermee te belasten. Neem moeilijkheden in je privéleven niet mee naar je werk. Houd je ook ver van politieke spelletjes tussen collega’s onderling. Uiteindelijk wil iedereen opvallen op het werk en sommige mensen gaan over lijken.

4. Borrels

Opvallen op je werk doe je het meest als je ook buiten je werk aanwezig bent. Zorg dus dat je bij feestjes en borrels altijd je gezicht laat zien. Zo merken je leidinggevenden dat je hart hebt voor het bedrijf en dat je bereid bent ook onbetaald tijd met collega’s door te brengen.

5. Wees positief

Het klinkt als een open deur, maar zorg dat je altijd positief bent. Als je je werk met een glimlach op je gezicht doet, zal je leidinggevende dat snel genoeg opmerken. Laat je niet uit het veld slaan als zaken anders lopen dan je had bedacht.

6. Help je collega’s

Zijn je eigen werkzaamheden afgerond? Vraag dan regelmatig of je nog iets voor je collega’s kunt doen. Al is het maar een rondje koffie halen, of het vuilnis buiten zetten: opvallen op je werk is meer dan alleen je leidinggevende pleasen. Zo zorg je tevens dat niemand over je kan klagen mocht je functioneren ooit ter sprake komen. Verlies overigens niet je eigen werk uit het oog: daar word je natuurlijk in de eerste plaats op beoordeeld.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021