Excite

Een opleiding in de voeding is heel veelzijdig

Een opleiding in de voeding zoeken, is een kwestie van keuzes maken. Zowel op MBO- als op HBO-niveau heb je diverse mogelijkheden om een baan te vinden die aan voeding gerelateerd zijn.

De opleidingen

Wil je in de voedingsmiddelenindustrie werken of in de horeca of wil je liever advies over voeding geven, met de opleiding voeding in het MBO krijg je alle kansen. Van medewerker in een instellingskeuken tot procesoperator in een fabriek. Alles komt terug in deze veelzijdige opleiding. Daarnaast kent het MBO nog richtingen in de bakkerij, als restaurantmedewerker, zelfstandig werkende kok en dieetconsulente. Je kunt dus alle kanten op.

Op HBO-niveau is de opleiding voeding en diëtiek een aanrader. Die opleiding heeft naast voedingsleer ook psychologie,communicatie, dieetleer en informatica in het pakket zitten.

Wat kun je er mee

De richting voeding is heel veelzijdig. Aan de ene kant is er de voedingsmiddelenindustrie, maar je kunt ook in de verwerking van voeding werken zoals in restaurants. Voor de mensen die te veel hebben gegeten is er weer voorlichting over gezonde voeding nodig. Dit alles kun je ook als zelfstandig ondernemer doen.

Baangarantie

Wat er ook met de economie gebeurt, mensen zullen altijd blijven eten. Of het nu thuis is of uit. Ook in ziekhuizen en instellingen zal gegeten moeten worden en dat moet worden ingekocht en bereid. Kortom op alle gebieden in de voedingsindustrie zullen medewerkers nodig zijn. En een tweede Sonja Bakker hoef je niet te worden, maar ook in de voorlichting over voeding en in de diëtiek zal altijd werk blijven

Als je interesse hebt in voedsel en daar ook je werk in wilt hebben, dan is een opleiding in de voeding een hele verstandige keuze

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021