Excite

Hoe kun je de juiste opleiding kiezen?

Op verschillende momenten in je schoolloopbaan sta je voor een uitdaging: een opleiding kiezen. Veel mensen vinden de keuze voor een opleiding maken erg lastig. Niet verwonderlijk, want door te kiezen voor een bepaalde opleiding kies je immers voor je toekomst. En omdat veel mensen, zeker op jonge leeftijd, nog niet goed weten hoe zij hun toekomstige beroepsleven in willen richten, kan de twijfel flink toeslaan bij het uitzoeken van een opleiding. Gelukkig zijn er verschillende websites die je kunnen helpen bij het uitkiezen van een geschikte opleiding.

TKMST

TKMST, vroeger Schoolweb geheten, heeft een opleidingskiezer voor het hoger onderwijs ontwikkeld. Je geeft je wensen met betrekking tot het schoolniveau en de sector aan en je krijgt een uitgebreid advies met betrekking tot mogelijke opleidingen. Ook kun je op trefwoord zoeken naar een opleiding.

Studiekeuze123

Ook de website studiekeuze123.nl helpt je bij het uitkiezen van een opleiding. Je kunt op deze website niet alleen zoeken met behulp van gewenste sector, en het gewenste schoolniveau invullen, ook kun je aangeven aan welke instelling je je opleiding graag zou willen volgen.

Universitaire masters

Wanneer je al wat verder in je studieloopbaan bent en een keuze moet gaan maken voor een masteropleiding, is de website universitairemasters.nl een handig hulpmiddel. Je geeft de gewenste universiteit, je interessegebied, het type master en de gewenste voertaal op en je krijgt te zien welke universitaire masteropleidingen bij jouw wensen passen. Ook kun je aangeven of je de opleiding in voltijds of deeltijds wilt volgen en kun je op trefwoord zoeken.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021