Excite

Volg een opleiding tot kapper

Het is de droom van veel jonge kinderen: kapper worden. Wanneer je een goede kapper wilt worden, is het verstandig een opleiding tot kapper te volgen, zodat je onder begeleiding de fijne kneepjes van het vak leert. In het verleden was er een aparte kappersopleiding voor heren- en dameskappers, tegenwoordig leer je in één opleiding zowel dames als heren knippen, föhnen en permanenten. Er zijn diverse kappersopleidingen in Nederland.

MBO kappersopleiding

Veel mensen volgen een kappersopleiding aan een regionaal opleidingencentrum, ook wel ROC genoemd. De eerste twee jaren bestaan uit een basisopleiding, daarna kun je je met een vervolgopleiding in een jaar tot allroundkapper op laten leiden. Die opleiding resulteert uiteindelijk in een MBO-diploma niveau drie. Je kunt deze opleiding op twee manieren volgen, de BOL-opleiding en de BBL-opleiding. Bij de BOL-opleiding ga je elke dag naar school en loop je op gezette tijden stage in een kapsalon. Bij de BBL-opleiding ga je slechts één dag naar school en loop je de rest van de dagen stage.

Particuliere opleiding

Er zijn ook particuliere opleidingen tot kapper; een volledige opleiding duurt twee jaar. De leerlingen volgen onderwijs waarin zij de stof en technieken leren beheersen zodat zij op een gegeven moment in het kapsalon van de school mogen werken, waar zij hun vaardigheden op klanten, die tegen een gereduceerd tarief een kappersbehandeling ondergaan, verder kunnen ontwikkelen.

Waar wordt de kappersopleiding gevolgd?

Je kunt de kappersopleiding onder andere volgen aan het ROC Aventus in Apeldoorn, Beautypartner in Rotterdam, het ID college in Leiden en de Brabantse Kapperacademie in Breda.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020