Excite

Hoe vind je een goede opleiding tot dierenartsassistente?

Lijkt het je geweldig om dieren te helpen en ervoor te zorgen dat ze een lang, gelukkig en gezond leven hebben? Dan is de opleiding tot dierenartsassistente wat voor je. Tijdens deze opleiding leer je alles wat je moet weten over het verzorgen van dieren en het ondersteunen van de dierenarts. Als je de opleiding afgerond hebt, kun je aan de slag in een dierenartspraktijk.

De opleiding

De opleiding tot dierenartsassistente wordt in verschillende vormen aangeboden. Je kunt een schriftelijke cursus volgen via bijvoorbeeld LOI.nl of NTI.nl, maar je kunt ook een MBO opleiding volgen die drie of vier jaar duurt. Je kans op een baan is vaak groter als je de opleiding echt op een school hebt gevolgd. Dan krijg je namelijk de nodige begeleiding en wordt vaak geholpen met het vinden van een stageplek en - eventueel later - een baan. Je kunt twee kanten op: de kant van dierenartsassistente en de kant van paraveterinair. Als je voor het laatste kiest, heb je meer praktijkoefeningen en mag je uiteindelijk in je werk meer doen. Stages komen tijdens de opleiding over het algemeen twee keer voor.

Je toekomstperspectief

Dierenartsenpraktijken worden steeds groter. De kans op een leuke baan is er dus zeker wel. In veel gevallen is er echter ook sprake van een hecht team, waar je weer minder makkelijk tussen komt. Ga er niet vanuit dat je direct een fulltime baan hebt, maar probeer ergens via stage of als invaller in te rollen. Solliciteer ook via internet, bijvoorbeeld via de vacaturebank van dierenartsassistentevereniging Vedias. Over je salaris kun je altijd onderhandelen. Het minimum is vastgelegd in de CAO.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020