Excite

Opleiding tot dierenarts: wat, waar, waarom?

Een opleiding tot dierenarts is een pittige maar ook heel mooie opleiding. Je krijgt als dierenarts namelijk de kans om dieren te helpen. Natuurlijk heeft het vak ook minder leuke aspecten, maar over het algemeen is het erg dankbaar werk. Reden genoeg om je er eens in te verdiepen en te kijken of het wat voor je is.

De opleiding

Eventueel kun je je daarna nog verder specialiseren, bijvoorbeeld als Veterinair Specialist. De toelatingseisen van de opleiding hangen af van wat je al eerder hebt gedaan; met een VWO diploma en profiel Natuur en Gezondheid kun je direct beginnen. Heb je een HBO-opleiding gevolgd, dan heb je in sommige gevallen ook de kans om in te stromen. Hierover moet je contact opnemen met je universiteit. Let op: in veel gevallen moet je loten om toegelaten te worden tot de opleiding.

Een eigen praktijk?

Als je eenmaal dierenarts bent, dan is een logische stap natuurlijk het beginnen van je eigen praktijk. Daarmee kun je goed verdienen, maar het vraagt ook wat van je. Allereerst een flinke investering: de kosten voor een eigen praktijk zijn niet gering, omdat je ook veel apparatuur nodig hebt. Daarnaast heb je vaak hele pittige werktijden en zul je niet de eerste zijn die overwerkt raakt. Het is daarom ook altijd een mooie optie om een maatschap op te starten met andere dierenartsen. Dan delen jullie de lusten, maar zeker ook de lasten.

 

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021