Excite

Open sollicitatie: gebruik een voorbeeld

Open sollicitatie voorbeeld

Het is heel spannend om een open sollicitatie de deur uit de doen. Het bedrijf zit misschien helemaal niet op je te wachten. Daarom is het misschien verstandig om een voorbeeldbrief te zoeken. Op internet heb je er ontzettend veel. Elke brief ziet er vaak net wat anders uit, maar het geeft je wel een goed beeld van een duidelijke open sollicitatie. Als je de brief zodanig aanpast, zodat het bij jouw situatie en bij het bedrijf past, maak je kans op een leuke baan.

Het soort bedrijf

De brief die je schrijft, is afhankelijk van het bedrijf waar je wilt solliciteren. In de brief kun je het beste dingen zetten die het bedrijf zullen aanspreken en waardoor je een grotere kans hebt op een baan. Het is de bedoeling dat je het bedrijf enthousiast maakt en dat ze je, zelfs al zoeken ze niemand, willen aannemen. Het is dus noodzakelijk jezelf te verkopen op zo'n manier dat het bedrijf wel iets in je ziet.

Nadelen aan een voorbeeldbrief

Een voorbeeldbrief heeft ook wel enkele nadelen. Vaak wordt een brief toch wat cliché en krijgen bedrijven alleen maar dezelfde soort brieven. Ook is een voorbeeldbrief geen garantie voor een baan. Het kan je echter wel helpen om de juiste indeling voor een brief te krijgen.

Geef niet op

Geef vooral niet op. Het is een risico om een open sollicitatie te versturen, maar dat betekent niet dat je helemaal geen kans hebt op een baan. Ga er dus vooral voor en maak er iets moois van!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021