Excite

Nieuwste job in social media: de Instassistent

  • Instragram

Met een groeiend markt voor banen in de online sector, komen er steeds meer functies die zich richten op het volledig benutten van de online mogelijkheden. De nieuwste job in social media is de Instassistent. Wat dat is lees je hier.

Instassistent

Zoals de naam Instassistent al doet vermoeden ben je met deze job verantwoordelijk voor het imago van een artiest op Instagram. Kort gezegd ben je degene die zorgt voor smetteloze selfies. Een selfie is ooit begonnen als een foto van jezelf met uitgestrekte arm om je telefoon vast te houden, maar beroemdheden zoals Rihanna, Miranda Kerr en Heidi Klum hebben speciaal iemand in dienst om de Instagram-foto’s te maken.

Rihanna en Heidi Klum

In het geval van Rihanna is haar beste vriendin Melissa Forde een vertrouwde Instassistent. Dat weten we omdat Rihanna af en toe de hashtag #MTFPhotography toevoegt aan haar foto’s. Bovendien is bekend dat Melissa vaak met Rihanna op reis gaat wanneer de zangeres ergens moet optreden. Heidi Klum houdt het liever binnen de familie; haar moeder is de kracht achter de perfecte Instagram foto’s van het topmodel.

Community manager

Naar alle waarschijnlijkheid zal het nog wel even duren voordat professionele Instassistenten zich laten zien op de vacaturemarkt. Wil je wel graag een job in de social media? Dan kun je misschien aan de slag als community manager. Hierbij heb je de leiding over alle online kanalen, denk aan de Facebook pagina en de Linkedin pagina van een bedrijf. In overleg met het online marketing team en de webredactie bepaal je de online strategie voor wat betreft de social media. Vaak is een online marketing- of journalistiek opleiding vereist.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021