Excite

Nieuwe beul uit Sri Lanka ziet af van baan

We hebben allemaal wel eens een rotdag op het werk, maar in Sri Lanka woont een man die met wel heel veel tegenzin naar zijn werk gaat. De nieuwe beul van het land werd namelijk zo onpasselijk van het aanzicht van de galg, dat hij diezelfde dag nog zijn ontslag indiende. Volgens de 40-jarige directeur van het gevangenis systeem in het Aziatische land schrok die nieuwe beul zich kapot van de galg en is daarna niet meer teruggekomen naar zijn nieuwe werkplek.

Ontslagbrief

De BBC meldt het opmerkelijke nieuws vandaag. Volgens de directeur heeft de nieuwe beul nog een maand om terug te komen op zijn beslissing, omdat hij nog in zijn trainingsweek zat. Inmiddels heeft de beul al een ontslagbrief geschreven, dus het ziet er naar uit dat de directeur op zoek moet naar een vervanger. Die sollicitatieprocedure zal over een maand van start gaan. Tot nu toe zouden zich al 200 geïnteresseerden hebben gemeld voor de job.

Administratief werk

Die grote interesse voor de functie van beul lijkt misschien vreemd, maar eigenlijk is het een luizenbaantje dat vooral veel administratief werk vergt. Beul zijn vergt in Sri Lanka weinig inspanning, want de doodstraf is sinds 1976 niet meer uitgevoerd. Niet voor niets zijn de twee voorgangers van de huidige beul dan ook ontslagen, omdat ze niet meer kwamen opdagen voor hun werk. En dat terwijl er momenteel 400 Sri-Lankanen in de dodencel zitten.

De autoriteiten in Sri Lanka willen overigens graag weer in meer gevallen de doodstraf voltrekken, omdat de criminaliteit in het land oploopt. Vooral verkrachtingen, moorden en drugshandel komen meer voor dan enkele jaren geleden. Een goede beul is daarom van groot belang.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021