Excite

Niet doen: sollicitatiebrief laten schrijven

Heb jij moeite met het schrijven van een sollicitatiebrief? Dan ben je niet de enige. Ieder jaar laten duizenden mensen een sollicitatiebrief voor hen schrijven. Dat kan door een vriend of vriendin die handig is met woorden, maar er bestaan ook schrijfbureaus die zich specialiseren in het schrijven van sollicitatiebrieven. Uit onderzoek van VARA's Kassa blijkt alleen dat die online schrijfbureaus vaak van bedroevende kwaliteit zijn.

Sollicitatiebrief laten schrijven

Een sollicitatiebrief laten schrijven door een bureau lijkt misschien een goede investering, maar niets is minder waar. Uit het onderzoek van Kassa komt naar voren dat vier op de vijf bureaus een onvoldoende op hun brief scoren. Erg vreemd is dat eigenlijk niet, want het is lastig om een persoonlijke brief te schrijven over iemand die je niet kent. Dat kan eigenlijk pas als je een paar keer op gesprek bent geweest bij het schrijfbureau.

Zelf sollicitatiebrief schrijven

Wil je gewoon zelf een sollicitatiebrief schrijven? Dat kan natuurlijk. Denk eraan dat je brief goed laat zien wie jij bent en waar je voor staat. Maak je sollicitatiebrief toekomstgericht en laat zien dat je je hebt verdiept in het bedrijf. Probeer je tenslotte te onderscheiden van andere sollicitanten door je kwaliteiten te benadrukken.

Sollicitatiebrief voorbeeld

Handig bij het schrijven van een sollicitatiebrief is een voorbeeld van iemand anders ernaast houden. Op deze manier kun je inspiratie opdoen voor het vormen van goede zinnen, maar ook de indeling van een sollicitatiebrief. Beide zijn essentieel voor een goede eerste indruk. Vergeet ook niet aandacht te besteden aan je CV: minstens zo belangrijk als je sollicitatiebrief. Goede voorbeelden van brieven en CV’s vindt je bij carrière websites, zoals Carrièretijger.nl en Intermediair.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021