Excite

Negatief bindend studieadvies?

Je hebt al je lessen gevolgd. Altijd op tijd je huiswerk ingeleverd en alle tentamens met goede moed gemaakt. Toch wil het niet vlotten en heb je een negatief bindend studieadvies. Wat doe je dan? Of beter, wat kan je dan nog doen behalve het negatief bindend studieadvies naast je neerleggen? Soms is het meest vreemde het beste voor je - al is het maar voor even.

Haal een frisse neus

De feiten zijn niet te ontvluchten; je hebt een negatief bindend studieadvies. In het begin lijkt de wereld onder je voeten te glippen en ben je in constante wanhoop, maar wanneer je weer kalm bent, weet je dat dit misschien het beste is wat je is overkomen. Wellicht klinkt dit nu ongeloofwaardig, maar niets is minder waar.

Nieuwe mogelijkheden na een negatief bindend studieadvies

De voordelen van een negatief bindend studieadvies is dat je stopt met een studie die waarschijnlijk toch niet helemaal bij je past. Hetzij door een te hoog aan studielasten of een gemis aan motivatie. Wanneer er één deur sluit, opent er vanzelf een andere deur. Nu kan je op zoek naar een studie die je veel meer kan bieden dan je huidige. Je kan nu weer opnieuw al je mogelijkheden op een rijtje zetten en zien dat een negatief bindend studieadvies niet het meest slechte is dat je is overkomen.

Je bent nooit alleen

Het aantal studenten is bij ongeveer iedere studie in het tweede jaar gehalveerd. Dit komt vaak voor, omdat het gewoonweg moeilijk is om meteen een studie te kiezen die helemaal bij je past en omdat je waarschijnlijk niet eens een concrete toekomstvisie hebt wat betreft je carrière. Het is dus helemaal niet vreemd dat jij behoort tot één van die studenten die ermee ophoudt.

Blijven er in geloven

Sta op met opgeheven hoofd en stop al je studieboeken weg die je vanaf nu toch niet meer nodig hebt! Of wees nog slimmer en sla je slaatje door de studieboeken door te verkopen en geef een groot feest met het geld ter ere van een nieuw begin. Negatief bindend studieadvies? Dat is nu verleden tijd!


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021