Excite

Vind een topbaan via de Nationale Carrièrebeurs

Studeer je nog en wil je straks het liefst bij een groot bedrijf aan de slag? Bezoek dan tenminste één keer de Nationale Carrièrebeurs. Hier kun je alvast kennis maken met multinationals als Shell, Ahold en ING en eens kijken of een baan bij één van deze grote bedrijven iets voor je is.

Voor wie is de Nationale Carrièrebeurs?

De Nationale Carrièrebeurs is dé plek om in contact te komen met bedrijven. De beurs is dan ook vooral bedoeld voor studenten en young professionals die een volgende stap willen maken in hun carrière. De beurs wordt jaarlijks gehouden - meestal in maart - in de RAI.

Hoe bereid je je voor?

Een goede voorbereiding is essentieel. Je wilt immers een goede indruk maken op mogelijke toekomstige werkgevers. Dit doe je in ieder geval door er verzorgd uit te zien, je huiswerk te doen, je cv uit te printen en een kort verhaaltje over jezelf te bedenken, waarmee je jezelf kunt introduceren (een 'elevator pitch'). Oefen desnoods in de spiegel, dan kun je zelf een beetje zien hoe je op anderen overkomt.

Wat doe je?

Eenmaal op de beurs aangekomen scoor je natuurlijk eerst een plattegrond, zodat je meteen kunt beginnen met een bezoekje aan de bedrijven die voor jou het meest interessant zijn. Voer gesprekken, verzamel kaartjes en laat eventueel een eigen kaartje achter. Beloof alleen contact op te nemen als je echt geïnteresseerd bent. Op de beurs kom je ook vaak recruiters tegen die je mogelijk aan verschillende banen kunnen helpen. Zij moeten dan echter wel goed weten wat je kunt en wat je wilt.

En dan?

Als je op de Nationale Carrièrebeurs bent geweest, kun je verder gaan. Kijk naar openstaande vacatures en neem gericht contact op met bedrijven om eventueel een persoonlijk gesprek te voeren. Houd het in dit stadium niet meer bij algemeenheden, maar zorg ervoor dat je ook echt een doel hebt. Dat vergroot de kans op succes.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021