Excite

Zo schrijf je een motivatiebrief voor een spontane sollicitatie

Veel mensen reageren altijd alleen op vacatures. De kans dat er voor jouw droombaan echter net een vacature open staat, is waarschijnlijk niet zo groot. Je bent dan veel handiger als je een spontane sollicitatiebrief verstuurt. Wie weet hebben ze net een extra kracht nodig en komt jouw brief precies op tijd. Dan ben je niet alleen de eerste keuze, maar ook alle concurrentie voor. Het helpt om een goede motivatiebrief voor een spontane sollicitatie te schrijven.

Wat kun je brengen?

In een motivatiebrief voor een spontane sollicitatie moet je altijd duidelijk maken wat jij als toegevoegde waarde brengt voor het bedrijf. Het is leuk dat je er wilt werken, maar aangezien er niet speciaal vacatures open staan, is het niet zo dat het bedrijf specifiek op jou zit te wachten. Als je echter goed duidelijk kunt maken wat jouw toegevoegde waarde is, maak je een kans. Heb je bijvoorbeeld een goed idee? Zie je mogelijkheden voor verbetering? Pas wel altijd op dat je de huidige situatie niet te sterk afkraakt; je wilt mensen niet tegen je in het harnas jagen.

Overtuig

Het is in je motivatiebrief voor een spontane sollicitatie belangrijk dat je weet te overtuigen. Solliciteer je naar een baan in het onderwijs? Laat dan tenminste via je brief zien dat je bijvoorbeeld de Nederlandse taal goed beheerst. Solliciteer je naar een functie binnen een bouwbedrijf? Misschien kun je een eigen werkstuk meesturen om het bedrijf van je talenten en kunde te overtuigen. Door origineel te zijn, overtuig je mensen sneller en is de baan binnen de kortste keren voor jou!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021