Excite

Mooie marketing – zoek je ideale vacature

Het woord marketing staat voor het creëren en leveren van waarde. Dit komt neer op het kunnen verkopen van een product of dienst. Als medewerker in de marketing zorg je ervoor dat mensen tot de conclusie komen dat ze jouw product of dienst inderdaad goed kunnen gebruiken. Vervolgens kun je tot verkoop overgaan.

Marketing heeft een steeds belangrijkere functie ingenomen. Er worden meer uitvindingen gedaan, meer producten op de markt gezet en het aanbod in basisbehoeften groeit. Als supermarkt ben je nergens meer zonder spaarzegels of leuke speeltjes. Bedrijven willen altijd beter overkomen dan de concurrent. Jij kunt als marketingmedewerker hier een verschil in maken.

Natuurlijk moet je daarvoor eerst weten waar jouw talent ligt. Hoe overtuig jij mensen? Doe je dat door mooie posters te ontwerpen? Kun je goed argumenteren? Ben je sterk in speeches of juist op papier? Kortom: kom erachter wat voor meerwaarde jij hebt voor een bedrijf. Daarna moet je het bedrijf er alleen nog van overtuigen dat jij hen wat te bieden hebt.

Omdat werken in de marketing een goede communicatieve vaardigheid vereist, moet je echt het beste in jezelf naar voren halen om kans te maken op een baan. Het is daarom erg belangrijk om eerst jouw talenten en vaardigheden goed op een rij te hebben. Bovenstaande vragen kunnen je daarbij helpen. Een opleiding ondersteunt je ervaring. Maar hoe overtuig je nog meer?

Je kunt een bedrijf het beste meteen een goed voorbeeld geven van wat je kunt. Denk je dat je betere teksten kunt schrijven om hun product te promoten? Herschrijf dan een producttekst en stuur deze mee met je solliciatie. Kun jij een betere reclameposter of –film maken? Stuur hier dan een voorbeeld van mee. Laat zien wat je kunt en zorg dat jij je ideale baan in de marketing te pakken krijgt.

Afbeelding: Flickr, jjwam

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021