Excite

Mode opleidingen in België behoren tot de wereldtop

Wie in België aan mode denkt, denkt spontaan aan de Antwerpse Modeacademie. Niet verwonderlijk, want die academie leverde heel wat talent met wereldwijde naam en faam. Denk maar aan de Antwerpse zes Ann Demeulemeester, Dirk Bikkenbergs, Walter Van Beirendonck, Dries Van Nooten, Marina Yee en Dirk Van Saene. Veel jongeren kijken naar hen op en willen wat graag in hun voetsporen treden.

Mode opleidingen in Belgie

Waar kun je nu mode opleidingen volgen in België? Iedere stad en alle onderwijsnetten hebben mode opleidingen op alle niveaus. Geïnteresseerden vinden zeker hun gading in de vele mode opleidingen.

Antwerpse Mode Academie

Samen met het gerenommeerde Londense Central Martins en het Royal College of Arts, behoort de Antwerpse modeacademie tot de wereldtop. De Antwerpse Modeacademie legt enkele belangrijke accenten in zijn opleiding. Men ziet er mode niet als kunst, maar als een vak dat op een artistieke manier wordt ingevuld. Aan de gerenommeerde Antwerpse Modeacademie studeert een mix van allerlei nationaliteiten en culturen.

Strenge selectieproeven

Wie aan de Antwerpse Modeacademie wil studeren, moet heel wat in zijn/haar mars hebben. Men is vooral veeleisend op creatief vlak, waarbij elk ontwerp moet verduidelijkt worden door de student zelf. De opleidingscursus duurt in totaal vier jaar, met telkens een andere invulling.

Thuisstudie modeontwerper

Geïnteresseerden die het bescheidener willen houden, kunnen terecht bij thuisstudie. Daar leren ze je op eigen tempo mooie kleding ontwerpen. Geslaagden in het eindexamen, krijgen een diploma kledingontwerper uitgereikt. Die thuiscursus kost €190 en is officieel erkend door de Vlaamse overheid, iets wat ook niet onbelangrijk is.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021