Excite

Keus genoeg voor een mode opleiding in Rotterdam

Rotterdam heeft niet de naam een modestad te zijn. Toch zijn er diverse openbare en particuliere modeopleidingen te volgen die je een kans geven op deze markt.

Wat is er mogelijk?

Als je kijkt naar wat mogelijk is in de mode branche dan is het een veelzijdige beroepsgroep. Van het ontwerpen tot het maken en het verkopen van mode, zijn er mogelijkheden en ook opleidingen. Afhankelijk van wat je wilt, heb je in Rotterdam de volgende keuzes.

MBO opleidingen

De twee grote ROC's in Rotterdam Zadkine en Albeda bieden beiden verschillende opleidingen in de modebranche. Van coupeuse tot verkoopster: je kunt op niveau 3 of 4 instromen en een opleiding afronden.

HBO opleiding

De Willem de Kooning academy, de voormalige kunstacademie, heeft een HBO opleiding tot mode designer in haar pakket. Niet alleen het ontwerpen, ook het maken van de kleding hoort tot de opleiding. Daarnaast kun je ook een opleiding tot vormgever volgen.

privé opleiding

Naast de algemene opleidingen  zijn er twee belangrijke privéscholen in Rotterdam. Op het gebied van styling is er de artemis acedemy die allerlei vormen van styling aanbiedt waaronder ook mode. De opleiding is op HBO niveau. De andere opleider is de Nederlandse Beauty school. Deze opleiding heeft niet alleen mode in haar pakket, maar ook visagie en allerlei stylistenopleidingen. Je kunt er zowel op MBO als HBO niveau instromen.

Veelzijdig

Mode is een erg veelzijdig vakgebied: ontwerpen, design, het maken van kleding en couture en de uiteindelijke verkoop. Mogelijkheden genoeg dus om werk te vinden. De mode opleiding die Rotterdam je kan bieden, geeft je de kans om te bereiken wat je wilt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021