Excite

Meer voor mensen doen? Word verpleegkundige!

Heb je het idee dat je huidige baan eigenlijk wat tekort schiet, omdat je niets voor andere mensen kunt betekenen? In de verpleging is elke dag anders en ga je met veel verschillende mensen om. Als dat je aanspreekt, is een carrière als verpleegkundige misschien wel wat voor je!

Voordat je besluit de overstap te maken naar de verpleging is het raadzaam te kijken welke stappen je allemaal moet ondernemen. Je hebt bijvoorbeeld een geldig diploma nodig voordat je aan de slag kunt gaan. Ook is het verstandig alvast te kijken hoeveel vacatures er zijn in je nieuwe vakgebied. Er zijn verschillende trajecten die je kunt volgen. Zo kun je werken en leren, hierbij ga je alvast onder supervisie van een gediplomeerde aan het werk. Op deze manier kun je een opleiding na een jaar afronden. Wil je volledig naar school, houd dan rekening met een opleidingsduur van 3 jaar.

Eenmaal je een diploma hebt kun je aan de slag. Je kunt je inschrijven bij uitzendbureaus en arbeidsbureaus, maar kunt ook zelf solliciteren bij bedrijven. Je kunt ook aangeven op welke afdeling je het liefste zou willen werken. Zo kun je je voorkeur aangeven voor bijvoorbeeld de kraamafdeling of de kinderafdeling.

Een baan in de verpleging betekent wel dat je flexibel moet zijn en kunt werken op verschillende tijden. Zo zul je naast dagdiensten ook avond- en nachtdiensten gaan draaien. Het kan ook een zwaar beroep zijn. Patiënten kunnen veel van je eisen en verlangen. Maar daar staat wel tegenover dat het een heel dankbaar beroep is!

Afbeelding: Flickr account gbaku

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021