Excite

Meer dan helft werknemers wil dit jaar nog andere baan

  • © Getty Images
Ruim de helft van de mensen die op dit moment in loondienst werkzaam zijn, wil dit jaar nog van baan veranderen. Dat blijkt uit de Wage Index, het jaarlijkse onderzoek dat wordt uitgevoerd door Stichting Loonwijzer en vacaturesite Monsterboard. In totaal werkten 260.000 mensen mee aan het onderzoek en van hen zegt 52,7 procent dit jaar van baan te willen wisselen.

Het aantal werknemers dat ander werk wil is het hardst gestegen in de IT- en telecomsector. Vorig jaar wilde 56 procent van baan wisselen. Dat is een stijging van maar liefst 17 procentpunt ten opzichte van 2013. Eerder liet de Wage Index al zien dat werknemers in de IT en telecom minder zijn gaan verdienen. Het is dan ook verklaarbaar dat zij sneller op zoek gaan naar een uitdaging die mogelijk meer oplevert.

Het percentage werknemers dat wil overstappen is het allerhoogst in de sector horeca en toerisme. Daar gaat het om maar liefst 68 procent. In de horeca zijn werknemers ook over het algemeen het minst tevreden over hun baan. Net iets meer dan de helft is er blij mee. In de transport en logistiek wil 57 procent op zoek naar een andere baan en in de gezondheidszorg gaat het om 55 procent.

Over het algemeen zijn mensen in de agrarische sector het meest tevreden met hun werk. Daar wil ongeveer 40 procent overstappen. Dat is 10 procentpunt minder dan het geval was in 2013. Overigens waren werknemers over de hele linie wel meer tevreden dan ze waren in 2013. Het percentage van ondervraagde mensen dat tevreden is over de eigen baan groeide in 2014 van 60 naar 63 procent.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021