Excite

Marketing jobs alleen voor ‘snelle jongens’?

Voor velen is het de ultieme job: een baan in de marketing. Maar dan wel graag een beetje een baan bij een groot bedrijf, met veel mogelijkheden. En het zou ook geen kwaad kunnen als die mogelijkheden onder meer een auto en telefoon van de zaak bevatten. Maar is een marketing job wel echt alleen voor snelle jongens, of is het juist een baan waar je heel veel voor in huis moet hebben?

Dat laatste kun je wel zeggen! Marketing vraagt veel van je; je moet creatief zijn, maar ook commercieel. Bovendien moet je verder kunnen kijken dan je neus lang is. Het is leuk dat jij enthousiast bent over je campagne, maar je moet je kunnen verplaatsen in je publiek en je serieus verdiepen in wat zij willen. Is je campagne dan nog steeds zo succesvol als je in de eerste instantie dacht, of valt het toch een beetje tegen?

Wie een goede en leuke baan in de marketing wil, zal zich moeten bewijzen. Dit doe je meestal niet in een half jaar, je zult er echt hard voor moeten werken. Blijf jezelf ontwikkelen en doe zoveel mogelijk ervaring op. Heb je de kans om door te stromen naar een creatief bedrijf dat je aanspreekt? Grijp je kans dan! Het maakt niet uit of het een groot bedrijf betreft, want uiteindelijk is het het belangrijkst dat je talent de ruimte krijgt om te groeien!

Afbeelding: Flickr account martinhoward

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021