Excite

Magister, administatief hulpmiddel voor scholen

Mensen uit het onderwijs krijgen steeds meer voor hun kiezen, omgaan met nieuw, digitaal lesmateriaal, bijhouden van administratie, lesresultaten en lesprogramma's. Om al deze handelingen samen te brengen tot één digitaal basisprogramma heeft SchoolMaster Magister ontwikkeld. De perfecte toepassing om ICT en onderwijs te combineren, waardoor docenten uiteindelijk meer aandacht kunnen geven aan waar het echt om gaat: de leerlingen.

Waar kan Magister bij helpen?

Het is voor het eerst dat marktleider op gebied van administratieve ICT oplossingen in het onderwijs zo specifiek voor het basisonderwijs ondersteuning heeft ontwikkeld in de vorm van software. Samen met schoolleverancier Koks Gesto zorgt het Magister Managementinformatie Platform (MMP) voor duidelijke, handige oplossingen om allerlei soorten administratie van basisschooldocenten bij elkaar te brengen. Zo biedt Magister niet alleen toegang tot onderwijsgerelateerde managementinformatie, maar geeft ook eventueel stuurinformatie uit financiële, personele of andere applicaties. Op deze manier kan er bijvoorbeeld informatie over leerlingen uitgewisseld worden, maar ook roosters maken, vergaderingen plannen en jaaroverzichten maken kan allemaal in Magister.

Magister voor leerlingen

Behalve handige tools voor docenten, kan Magister ook gebruikt worden door leerlingen. Het gemak zit dan vooral in het beschikbaar maken van digitaal lesmateriaal. In plaats van verschillende websites en programma's, wordt materiaal op één plaats beschikbaar gemaakt. Zo kan lesmateriaal sneller en makkelijker bij de leerlingen terecht komen. Bedrijven die lesmateriaal aanleveren kunnen ervoor zorgen dat hun materiaal via Magister beschikbaar gemaakt kan worden. Zo kan het digitaal leren heel snel worden ingevoerd.

Magister gebruiksvriendelijk

Magister is bedoeld voor alle basisschooldocenten, en de ontwikkelaars hebben geprobeerd om een zeer toegankelijk systeem te maken. Er is veel aandacht besteed aan gebruiksvriendelijkheid en een bruikbare interface. Magister kan al snel docenten een hoop werk uit handen nemen.

Magister aanschaffen

Basisscholen kunnen zich via de website van SchoolMaster. Inmiddels zijn er al ruim 250 scholen die meedoen aan het project. Er zijn plannen om Magister van het basisonderwijs te koppelen aan het voortgezet onderwijs, om zo informatie voor en van leerlingen te organiseren. Om alle fijne kneepjes van Magister te leren kennen organiseert SchoolMaster landelijke cursusdagen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021