Excite

Linkshandigen verdienen minder dan rechtshandigen

  • © Getty Images
Linkshandigen worden over het algemeen misschien gezien als slimmer, echt handig zijn ze niet. Gemiddeld zouden zij namelijk zo'n 12 procent minder verdienen dan rechtshandigen die hetzelfde werk doen. Dit blijkt uit een onderzoek onder 47.000 mensen.

De resultaten van het onderzoek laten zien dat mensen die links zin in het nadeel zijn op de werkplek. Volgens professor Joshua Goodman, die deel uitmaakte van het onderzoeksteam, zijn linkshandigen in het nadeel. Zij blijken minder cognitieve vaardigheden te hebben en hebben over het algemeen ook meer gedragsproblemen. Bovendien verdienen ze dus aanmerkelijk minder dan rechtshandigen.

Waar dit verschil in inkomsten precies aan ligt is niet helemaal duidelijk. Het zou veroorzaakt kunnen worden door de mindere cognitieve capaciteiten, maar het kan ook al eerder begonnen zijn. Zo meent de professor ook een relatie te hebben gevonden tussen trauma of stress in de baarmoeder en linkshandig zijn.

Daarnaast lijken linkshandigen met een rechtshandige moeder meer problemen te hebben om haar bewegingen na te doen. Daardoor ontwikkelen ze ook een achterstand, die niet gemakkelijk weer in te halen is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021