Excite

Leuke tips voor een bedrijfsuitje

Heb jij je opgeworpen om het komende bedrijfsuitje te organiseren? Dan heb je twee mogelijkheden: of je trekt het standaard assortiment open en komt er zonder kleerscheuren vanaf, of je pakt het helemaal anders aan en je zorgt ervoor dat dit feestje er een wordt om nooit te vergeten. Wij geven je wat tips voor dat laatste!

Als eerste is het handig om te weten wat je gaat doen. Meestal concentreert een bedrijfsuitje zich rond een gebeurtenis, het doen van een spel, eten in een restaurant of iets anders. Ga hierover brainstormen en brand in de eerste instantie geen enkel idee af. Juist de gekke ideeën zouden uiteindelijk wel eens de leukste bedrijfsuitjes op kunnen leveren. Je kunt vooraf ook nog bedenken of je iets met het doel van het uitje kunt doen. Stel dat je bedrijfsuitje bedoeld is om elkaar beter te leren kennen, dan kunnen spelletjes daar een heel mooi middel voor zijn.

Als je iets hebt gevonden, leg je idee dan voor aan een aantal anderen. Zelf zie je soms de gebrekkige kanten van je eigen idee niet en een ander kan daar net even iets meer duidelijkheid over geven. Wees niet te defensief, maar sta open voor opbouwende kritiek. Je wilt toch dat het uitje een succes wordt?

Tot slot: zorg ervoor dat je alles tot in de puntjes geregeld hebt. Niets is zo vervelend dan een half geregeld feestje. Zorg er dus voor dat de details in orde zijn, zodat je er geen kater aan overhoudt!

Afbeelding: Flickr account Loelle

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020