Excite

Leuke banen liggen niet voor het oprapen!

Een leuke baan vinden is zo makkelijk nog niet: als je om je heen kijkt, lijkt het soms alsof iedereen gemakkelijk zijn of haar droombaan vindt, maar zo werkt het natuurlijk niet. Als je een echte droombaan wilt, dan moet je daar hard voor werken.

Natuurlijk is het als eerste belangrijk om ervoor te zorgen dat je geschikt bent voor je baan. Als je dat niet al door je opleiding bent, begin dan met cursussen, opleidingen of andere manieren. Ook ervaring is heel erg belangrijk. Als je ergens wat werkervaring in je gebied op kan doen, doe dat dan. Denk aan een stage, een onbetaalde baan, een parttime baan, of misschien vind je zelfs wel heel snel een ‘echte’ baan.

Verder is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je in beeld komt bij de bedrijven waar je graag aan de slag wilt. Houd de websites in de gaten, schrijf je in bij uitzendbureaus en geef je voorkeuren op en ga gewoon eens langs. Je kunt ook eerst even bellen, kijken of er nog vacatures zijn. Vertel verder aan iedereen in je omgeving naar wat voor baan je op zoek bent en wat je kunt. Je zult merken dat er dan soms veel gemakkelijker deuren voor je open gaan. Bovendien geef je mensen in de omgeving dan ook de mogelijkheid om jou te helpen en dat wordt ook gewaardeerd!

Afbeelding: Flickr account shioshvilli

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021