Excite

Leuk werk gezocht - begin bij je eigen baan

Zoek je leuk werk, maar heb je op dit moment al een baan in je vakgebied? Dan kun je beginnen om je eigen baan leuker te maken. Door jezelf uit te dagen op je vakgebied en in je dagelijks werk, blijf je de spanning houden waar je naar op zoek bent. Daarnaast ontwikkel je jezelf, zodat je een nieuwe functie of een carrière switch beter kunt onderbouwen met je vaardigheden. Met dit stappenplan voor leuk werk, kom je er weer bovenop.

1. Zoek groei in je wek

Onderzoek de mogelijkheden tot promotie op je werk. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Vraag dan een gesprek aan met je leidinggevende en maak je wensen kenbaar. Is een promotie onbespreekbaar? Vraag dan om extra verantwoordelijkheden en uitdagingen, zodat je nieuwe vaardigheden opdoet.

2. Zoek uitdaging

Verlies jezelf niet in de dagelijkse sleur van je werk, maar ga actief op zoek naar een uitdaging. Zo open je vanzelf je ogen voor nieuwe invalshoeken. Onderzoek ook nieuwe mogelijkheden om de aanpak van je werk slimmer in te richten. Zo maak je van oud werk leuk werk.

3. Analyseer je baan

Analyseer je baan en bedenk wat je leuk vind en wat niet. Wees trots op de dingen die je hebt bereikt. Wat bevalt er absoluut niet? Misschien kun je deze taken (her)verdelen met je collega’s, zodat jij tijd over houdt voor nieuwe uitdagingen.

4. Investeer in je collega’s

Investeer in de relatie met je collega’s. Je zit gemiddeld acht uur per dag met dezelfde mensen op kantoor. De tijd gaat een stuk sneller als dit mensen zijn die je aardig vindt. Bovendien verhoog je daarmee je gunfactor.

5. Positieve houding

Leuk werk bepaal je voor een groot gedeelde zelf. Door een positieve houding en een focus op de taken die je leuk vindt, maak je van een saaie baan gewoon de dagelijkse gang van zaken. Deel bijvoorbeeld je werk anders in: begin je dag met vervelende taken en eindig met iets positiefs.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021