Excite

Hoe kun je leren fotograferen met een digitale camera?

De beste manier om te leren fotograferen met een digitale camera is door middel van een cursus. Zo'n cursus fotografie kun je over het hele land wel vinden en het maakt vaak niet uit wat voor camera je hebt. Of je nu een gewone compacte camera hebt of een digitale spiegelreflexcamera. Je kunt een cursus fotografie volgen bij een professionele fotograaf of een fotozaak, maar soms is het ook mogelijk om een cursus te volgen in een wijkcentrum bij jou in de buurt.

Thuisstudie

Zo'n cursus fotografie kan soms erg prijzig zijn en de groepen zijn soms ook wat groter. Wil je liever gewoon thuis je camera beter leren kennen? Dan kun je voor een cursus fotografie voor thuis kiezen. Dat kan via organisaties zoals de LOI of de NTI. Zo heeft de LOI een cursus "leren fotograferen". In vier maanden tijd leer je alle functies van je camera gebruiken en ben je een volleerd amateurfotograaf. Daarna kun je er ook nog voor kiezen om een cursus digitale beeldbewerking te volgen, zodat je je gemaakte foto's nog mooier kunt maken.

Internet

Wil je geen geld uitgeven aan een cursus om te leren fotograferen? Dan kun je gebruik maken van tips op het internet. Een nadeel met tips op internet is dat de beschrijving niet helemaal overeen kan komen met jouw camera. Zorg in dat geval dat je de handleiding van je camera hebt, dan kun je eventueel ook nog iets opzoeken. Een handige site waarop ontzettend veel uitgelegd wordt over fotografie, is de website wilmakarels.nl. Ook kun je op de website uitleg vinden over de functies van je camera. Wil je nog meer informatie en tips? Zoek dan ook eens naar Engelse resultaten, je vindt dan veel meer dan wanneer je alleen naar Nederlandse websites zoekt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021