Excite

Kwart werknemers wil andere baan

Net de hoge werkloosheid zou je verwachten dat iedereen blij is met zijn baan, maar niet iets minder waar. Uit onderzoek blijkt dat meer dan een kwart van alle werknemers binnen nu en twee jaar een andere baan wil. De meest gegeven reden is dat de balans tussen werk en privé zoek is. Een andere baan zou daarvoor een oplossing moeten zijn.

Thuissituatie en werk

Het onderzoek is uitgevoerd door organisatieadviesbureau de Hay Group, die wereldwijd mensen interviewde over hun werk. Volgens het onderzoek heeft meer dan de helft van de Nederlandse werkgevers te weinig oog voor een goede verhouding tussen de thuissituatie en het werk. Hay Group noemt deze ontwikkeling zorgwekkend.

Ontevreden werknemers

De reden dat maar weinig mensen overstappen naar een andere baan, is de situatie op de arbeidsmarkt. Door de onzekere economische tijden is een andere baan een risico, zeker wanneer er alleen een tijdelijk contract wordt aangeboden. Het gevolg is ontevreden werknemers bij de organisatie.

Ontevredenheid personeel

“Dat veel werknemers overwegen over te stappen, zegt iets over de mate waarin zij zich verbonden voelen met de organisatie”, zegt Monique Sliekers van Hay Group. “Als werkgevers daar niets aan doen, kan dit leiden tot grotere ontevredenheid onder het personeel.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021