Excite

Krantenbaantje echt iets voor jonge mensen

Goedbetaalde bijverdiensten voor jongeren liggen niet zomaar voor het grijpen. Een krantenbaantje waarbij je dagelijks kranten tijdig bezorgt, is bij jongeren erg populair want uitstekend geschikt. Je mag deze job echter fysiek niet onderschatten.

Doorsnuffel regionale kranten

Een krantenbaantje zoek je op verschillende manieren. Wil je kranten bezorgen of ambieer je een job als nabezorger, vervoerder, insteker of spitsuitdeler? Zoek je een krantenwijk in je buurt dan loont het de moeite om regionale dagbladen of publicitaire huis-aan-huisbladen te doorsnuffelen want hier verschijnen geregeld aanbiedingen voor een krantenbaantje. Er bestaan daarnaast ook websites die deze bijbaantjes aanbieden. Je stelt je hier kandidaat door het invullen van een formulier.

Overeenkomst tot opdracht

Een krantenbaantje lijkt simpel maar dat is het zeker niet. Als krantenbezorger werk je meestal voor een depothouder, waarbij je een zogenaamde 'overeenkomst tot opdracht' afsluit. Met deze opdracht krijg je een vergoeding voor het tijdig bezorgen van kranten. Je wordt vergoed per opdracht. Ben je ziek of kan je jouw job om de een of andere reden niet uitoefenen, dan ontvang je geen loon en moet je meestal zelf voor een vervanger zorgen.

Voor- en nadelen krantenbaantje

  • De minimumleeftijd voor het bezorgen van kranten is vijftien jaar.
  • Kranten moeten voor zeven uur 's morgens in de brievenbus zitten.
  • Een krantenwijk wordt het best betaald. Bij publicitaire huis-aan-huisbladen komt veel extra werk kijken.
  • Het loon wordt bepaald door het aantal kranten en het aantal dagen waarop je werkt. Een realistisch gemiddelde varieert tussen de honderd en tweehonderd euro.
  • Het betalen van belastingen regel je zelf.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020