Excite

Kok worden? Volg een opleiding

Wil jij een kok worden? Een opleiding is dan een oplossing. Er zijn meerdere mogelijkheden om een opleiding te volgen.

VMBO

Op het VMBO heb je vaak al een leerrichting horeca. Dit kan ook consumptieve techniek of toerisme heten. Je leert er niet alleen de kanten die je als kok moet kunnen, maar ook het serveren en andere zaken die bij de horeca komen kijken. Vaak heb je veel praktijklessen om echt ervaring op te doen.

Koksopleiding

Bij een koksopleiding leer je vaak ongeveer hetzelfde als bij een VMBO, alleen is het vaak veel uitgebreider. Als je het VMBO hebt gedaan, dan kun je vaak bij een koksopleiding het eerste jaar overslaan. Een bekende koksschool is de Rooi Pannen, die in Eindhoven en Tilburg is te vinden.

Hotelschool

Op de hoge hotelschool leer je niet alleen koken, maar alles wat belangrijk is voor in een hotel. Het is doorgaans een erg moeilijke opleiding, omdat je erg veel verschillende dingen leert en dus niet alleen het werk van een kok. Wel is het een opleiding waarmee je uiteindelijk veel werk mee kunt krijgen.

Cursussen

Natuurlijk kun je ook cursussen volgen. Er zijn ontzettend veel cursussen waarbij je het bakken, braden en koken leert. Je kunt jezelf op deze manier ook specialiseren, of verschillende dingen uitproberen en zo je CV uitbreiden. Cursussen kunnen ook vaak een onderdeel zijn van een baan. Een bedrijf kan dus diverse cursussen aanbieden. Je kunt zelfs thuisstudies volgen. Het LOI heeft bijvoorbeeld verschillende cursussen die te maken hebben met horeca.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021