Excite

Kies voor een carrière als accountant

De financiële sector lijkt misschien niet de beste sector om vandaag de dag in werkzaam te zijn, maar dat ligt er nog maar net aan. Want sommige posten zijn nu juist dé plekken waar je carrière kunt maken. Neem bijvoorbeeld accountant. Accountants zijn op dit moment ontzettend gewild. Zij zorgen er namelijk voor dat boeken van bedrijven goed in orde zijn. Bovendien zorgen zij voor de felbegeerde goedkeuring, die ook aan bijvoorbeeld de Belastingdienst laat zien dat alles goed zit.

Als je accountancy wilt studeren, zul je op een gegeven moment een keuze moeten maken. Wil je ‘gewoon’ accountant worden, of ga je voor registeraccountant? Dat laatste is een pittig beroep dat je maar net moet liggen, maar als het je ligt, is hier wel een lekker belegde boterham mee te verdienen. Bovendien zijn er veel meer gewone accountants dan registeraccountants en hoewel je jezelf natuurlijk hoe dan ook moet bewijzen, is de kans op een goede baan daardoor wel groter.

Als je je op een later moment om wilt laten scholen tot accountant, dan kan het handig zijn om te kijken of bijvoorbeeld je werkgever hier aan mee wil betalen. De kosten voor de opleiding zijn aanzienlijk, maar die verdien je natuurlijk op de termijn ook weer terug. Wat dat betreft is investeren in jezelf nooit een slecht idee!

Afbeelding: Flickr account alancleaver_2000

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021