Excite

Kies gericht je toekomst en maak een van de beroepskeuzetesten

Dokter, manager, auteur, dierenartsassistent, acteur... de lijst van beroepen is eindeloos. Voor veel beroepen moet je een lange weg afleggen voordat je er je professie van kunt maken. Eerst is er een jarenlange opleiding en dan nog een carrièretraject waarin je je blijft ontwikkelen. Het is dan verstandig om via beroepskeuzetesten na te gaan of het vak dat je gaat kiezen wel bij je past. Want kies je voor een toekomst die botst met je karaktereigenschappen, dan verlies je een hoop energie. Wanneer je je tijd en werk besteedt aan een beroep dat je goed ligt, kun je veel verder komen in je carrière en heb je meer voldoening van je werk.

Beroepskeuzetesten via de loopbaanadviseur of internet?

Om je kwaliteiten te testen en te onderzoeken bij welk vak je persoonlijkheid het beste past kun je een loopbaanadviseur om advies vragen. Deze zal je dan in de meeste gevallen een test laten maken om te ontdekken waar de beste carrièrekansen voor je liggen. Ook kun je alvast via een van de beroepskeuzetesten op internet inzicht in je eigen kwaliteiten krijgen. Deze testen zijn meestal minder uitgebreid dan die van een loopbaanadviseur. Maar ze kunnen je toch een nieuwe kijk op je carrièreperspectief geven.

Waar vind je beroepskeuzetesten op het web?

Wanneer je op zoek bent naar beroepskeuzetesten op internet dan is leren.nl een goed startpunt. Via 'loopbaan', 'beroepskeuze' en 'beroepskeuzetest' kom je op een pagina uit met een grote hoeveelheid links naar verschillende tests. Voordat je een van de beroepskeuzetesten gaat doen, is het nuttig om ook de webpagina over de werking van beroepskeuzetesten te lezen. Op leren.nl vind je die via 'leren', 'cursus', 'solliciteren', 'loopbaankeuzes' en 'beroepentest'.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021