Excite

Kies de HBO-opleiding die bij je past

Veel mensen gaan een Hbo-opleiding volgen omdat ze een andere baan of betere carrièremogelijkheden willen. Het aanbod van opleidingen kan echter nogal overweldigend zijn. Je moet niet alleen een studie kiezen, maar ook de manier waarop je die studie wilt gaan volgen.

Heb je geen idee welke Hbo-opleiding je wilt gaan volgen? Er zijn veel studiekeuzetests die je op weg kunnen helpen. Zoek uit welke dingen je goed kunt, en welke je graag verder wilt ontwikkelen. Er zijn zoveel verschillende Hbo-opleidingen, dat er ongetwijfeld een studie is die helemaal op jouw wensen aansluit.

Als je al wat ouder bent, of bijvoorbeeld een gezin hebt, wil je waarschijnlijk geen voltijdstudie gaan doen. Een opleiding in deeltijd is dan wellicht een betere keuze. Daarbij combineer je het studeren met een baan. Je hebt dan de zekerheid van een vast inkomen, en kunt bovendien je tijd zoveel mogelijk zelf indelen.

Je kunt er ook voor kiezen om een opleiding helemaal in je eigen tijd te volbrengen, met een thuisstudie. Je bepaalt dan zelf wanneer en in welk tempo je studeert. Vaak heb je per email contact met je docenten, en lever je ook je opdrachten digitaal in.

Vind je het lastig om de knoop door te hakken? Bepaal dan welke studie je eventueel zou willen doen, en ga op zoek naar studenten die de opleiding al volgen. Als ervaringsdeskundigen kunnen zij jou goed voorlichten over de voordelen en de nadelen.

Afbeelding: Flickr, user digicla

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020