Excite

Tips voor het solliciteren op juridische vacatures

Of je nu juridische medewerker, advocaat of rechter bent, succesvol solliciteren op juridische vacatures is niet gemakkelijk. Er is namelijk veel vraag naar een baan in de juridische wereld en de vacatures zijn schaars. Daarom moet je zorgen, dat je je onderscheidt van je concurrenten. Dat kan onder andere via je je cv, je netwerk en je sollicitaties.

Vind geschikte juridische vacatures en solliciteer met effect

Als je op zoek bent naar geschikte juridische vacatures, dan kan dat soms demotiverend werkend. Hoewel ze er natuurlijk wel zijn, maar het aanbod van sollicitanten is enorm. Je hebt dus stevige concurrentie bij het krijgen van je ideale baan.

Netwerken!

Om kansen te maken, is het goed om je te bedenken dat de ouderwetse kruiwagen nog steeds prima werkt. Ook in het digitale tijdperk. Dat wordt netwerken dus! Je kunt dat doen via Twitter en Facebook. Maak bijvoorbeeld gebruik van de netwerken van je studievrienden. Wie weet werken zij net bij een bedrijf, dat een geschikte vacature heeft voor jou.

Ook LinkedIn is een goed netwerk. Hier kun je niet alleen contacten leggen, maar ook je cv publiceren. Daarbij kun je je expertise tonen door te reageren in de groepen van LinkedIn. Ze profileer je jezelf als deskundige.

Goed cv en nette brief

Ga je solliciteren op juridische vacatures, zorg dan dat je brief en cv net dat beetje extra hebben. Vermeld niet alleen je studie- en werkervaring, maar ook nevenactiviteiten die van belang kunnen zijn voor het bedrijf. Misschien heb je bestuurservaring opgedaan als bestuurslid van een vereniging. Of heb je op hoog niveau gesport? Dat zijn zaken die potentiële werkgevers graag zien bij een kandidaat.

Hoe vind je juridische vacatures?

Op het web vind je diverse gespecialiseerde websites voor juridische vacatures. Ook worden banen op juridisch gebied via LinkedIn aangeboden. Verder is het vooral belangrijk om via social media, je vrienden en je familie het bericht te verspreiden dat je een baan zoekt. En natuurlijk kun je ook je favoriete werkgevers een open sollicitatie sturen, zoals naar het Internationaal Gerechtshof in Den Haag.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021