Excite

Jongeren: beschikbare banen

Jongeren verdienen graag wat bij. Alleen weten ze niet altijd waar ze terecht kunnen. Het is sowieso mogelijk om een baan te vinden door in lokale kranten te kijken of bij een uitzendbureau langs te gaan. Hier vind je wat voorbeelden van hoe jongeren banen kunne vinden.

Kranten of folders bezorgen

Je kunt ervoor kiezen om kranten of folders te bezorgen. Wanneer je kranten bezorgt, moet dit vaak voor een bepaald tijdstip worden gedaan. Je moet dan dus vroeg opstaan. Folders moeten vaak voor een bepaalde dag in de week worden bezorgd en je kunt hier wat meer je eigen tijd indelen. Bij een kranten- of folderwijk heb je vaak een eigen buurt waar je de kranten of folders moet bezorgen.

Werken in de supermarkt

Het werk in de supermarkt is ideaal voor jongeren. Het kan vaak in de weekenden en avonden worden gedaan. Je kunt achter de kassa zitten of rekken vullen. Om een baan te krijgen bij een supermarkt kun je eens een supermarkt binnenstappen en vragen of ze iemand kunnen gebruiken. Soms hangt er ook een papiertje bij de supermarkt waar op staat dat ze op zoek zijn naar nieuwe medewerkers.

Fruit plukken

In de zomermaanden zijn er veel banen beschikbaar bij boeren. Je moet dan fruit plukken, zoals aardbeien, appels of druiven. Het is geheel afhankelijk van het bedrijf wat je moet plukken. Vaak krijg je niet per uur uitbetaald, maar krijg je geld per doosje of per kilo dat je plukt. Hoe harder je werkt, hoe meer geld je dus doorgaans krijgt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021