Excite

Je zakelijke drukwerk goed voor elkaar

Je zakelijke drukwerk is je visitekaartje, dat moet je goed voor elkaar hebben. Maar toch hebben veel bedrijven – en dan met name eenmansbedrijven – dat niet goed geregeld. Ze willen, zeker in het begin, liever niet investeren in iets als drukwerk. Toch is het handig om dat wel te doen en dat hoeft zeker niet veel te kosten.

Voor je iets te drukken hebt, moet je eerst een logo en een huisstijl hebben. Die kun je het beste laten ontwerpen door een professionele ontwerper. Als je dit zelf bent, dan kun je deze taak natuurlijk zelf op je nemen. In elk ander geval kun je er het beste wat tijd en geld in investeren. De kosten voor het ontwerp van een volledige huisstijl variëren per aanbieder, maar houd in ieder geval rekening met minimaal €300 en maximaal €1000. Duurder kan natuurlijk altijd, maar dat is niet nodig.

Geef duidelijk je wensen aan en houd al rekening met de kosten: voor zakelijk drukwerk kun je het beste werken met maximaal twee kleuren, omdat dat nog enigszins betaalbaar is. Kies je voor meer kleuren, dan is je drukwerk een stuk duurder. Als je dan uiteindelijk klaar bent voor het drukken, vraag dan verschillende prijsopgaven op voor offset drukwerk. De kwaliteit van offset drukwerk is vooralsnog mooier dan die van digitaal drukwerk. Offset drukken is vaak ook iets duurder, zeker met kleine aantallen, maar het kwaliteitsverschil rechtvaardigt de iets hogere prijs direct!

Afbeelding: Flickr account kvanhorn

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021